x

  Please provide your information below to download our Company profile.

  *Required
  *Required
  mockup-img-big

  IDEJA

  Sokla d.o.o. je kompanija sa timom stručnjaka za arhitekturu i tržište nekretnina. Tokom prvog COVID talasa kompanija je pokrenula projekat kako bi pretragu nekretnina u Crnoj Gori učinila dostupnim ljudima koji mogu da vide nekretninu za koju su zainteresovani da kupe ili iznajme, a da pritom mogu da je pogledaju sa udaljene lokacije. Uz podršku BESME programa, krenuli su u kreiranje inovativne, pouzdane i transparentne platforme koja će unaprijediti online iskustvo u prodaji i pretraživanju nekretnina u Crnoj Gori.

  UX ISTRAŽIVANJE

  Naš tim je imao nekoliko sastanaka sa timom iz Sokle, kako bi pregledali kompletne sistemske zahteve, tehničke specifikacije i nacrtali rane koncepte koji bi nam dali dobru polaznu tačku za korisničko iskustvo. Cilj je bio jasan, učiniti platformu prilagođena korisniku što je više moguće i ne preopteretiti posjetioce sa previše opcija. Takođe, fokusirali smo se na mobilno iskustvo usvajanjem principa „web to mobile“, tako da bi korisničko iskustvo prilikom pristupa platformi preko pretraživača izgledalo kao da prolazite kroz mobilnu aplikaciju.

  INTERFEJS

  Dio vizuelnog identiteta (logo i boje) je kreiran od strane Sokla tima, pa smo to iskoristili dok dizajnirali interfejs. Pozadina platforme je pretežno bijela, što korisnicima daje čist izgled tokom pregledavanja. Štaviše, u modelima interfejsa primenili smo različite tipove fontova i ikonografiju što bi ključne informacije učinilo lakim za čitanje.

  TYPOGRAPHY

  Aa

  CENTURY GOTHIC

  Bold

  Aa Bb Cc Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj 
  Kk Ll Mm Nn Oo Pp Qq Rr Ss
  Tt Uu Vv Ww Xx Yy Zz

  Aa

  ROBOTO

  Regular

  Aa Bb Cc Dd Ee Ff Gg Hh Ii Jj 
  Kk Ll Mm Nn Oo Pp Qq Rr Ss
  Tt Uu Vv Ww Xx Yy Zz

  GAME CHANGING FEATURES:

  360⁰ GALERIJA

  Jedna od najvažnijih karakteristika ove platforme je integrisani prikaz nekretnine od 360 stepeni, što nije prisutno na drugim sličnim platformama u Crnoj Gori. Sa ovom opcijom korisnici mogu da gledaju nekretninu na daljinu iz svih uglova i ona pruža doživljaj šetnje kroz prostor.

  BRZA PRETRAGA

  Napredni filteri koji pokrivaju sve ključne aspekte pretrage nekretnina koristeći skup parametara. Implementirali smo i opciju „sačuvaj“, tako da će korisnicima koji su jednom koristili filtere i koji se vraćaju opet na platformu ti filteri se ponovo prikazati.

  INTERAKTIVNA MAPA

  Koristeći intuitivni interfejs i vezu sa filterima (pretraga na mapi) učinili smo još lakšim traženje nekretnina. Svi oglasi imaju svoju preciznu lokaciju i mapa radi savršeno u skladu sa parametrima zadatim u filterima.

  KORISNE INFORMACJE

  Posjetioci mogu da pronađu sve ključne informacije o nekretnini na jednom mestu, bez potrebe za otvaranjem nekoliko tabova. Koristili smo ikone da prikažemo ključne informacije o određenoj nekretnini i kreirali brzo dugme koje posjetiocu mogu kliknuti da zakažu posjetu nekretnini uživo.

  ADMIN PANEL

  Jednostavan i pregledan adminski panel, koji je dizajniran i razvijen praćenjem najbolji UX/UI praksi. Veoma je lak za upravljanje, čak i za ljude koji nemaju tehničku pozadinu. Modul za kontorolu korisnika i CRUD proces je perfektan, a takođe postoji opcija i za pametnu pretragu kako bi se lakše našla specifična nekretnina.

  BACKEND

  Nest360 ima pozadinu razvijenu koristeći Node.js i Express, koju smo povezali sa prednjim delom pomoću RestAPI. Cijela infrastruktura je postavljena na AVS okruženju.

  RJEŠENJE

  Naziv Nest360 potiče iz činjenice da platforma koristi funkciju 360 pogleda na imanje iz svih uglova, baš kao ptica u gnezdu (Nest na engleskom znači gnijezdo). To je jedina veb aplikacija među konkurencijom u na lokalnom tržištu koja ima moderne funkcije, prilagođeni admin panel i veoma brze performanse, omogućavajući odlično iskustvo pretrage i zadržavanje pažnje korisnika.

  REZULTATI

  Od lansiranja platforme na kraju prvog lockdown-a zbog korona virusa, na platformi je već bilo na stotine oglasa. Uz veoma pristupačne naknade za stavljanje na oglasnu listu na Nest360 i plaćanje samo nakon prodaje ili iznajmljivanja, platforma pruža dobar kanal za monetizaciju imovine.

  Razgovaraj sa našim timom

  Zahtjevi, Arhitektura, Razvoj.