mockup-img-big

KLIJENT

Allegra je renomirana nautičko-turistička agencija u Crnoj Gori i glavni zastupnik vodećih svjetskih brendova u industriji krstarenja, za region Zapadnog Balkana. Agencija zastupa brendove poput Royal Carribean, MSC, Norweigan Cruise Line, itd. i njena direktna konekcija sa ovim brendovima omogućava svojim klijentima pristup najboljim i pristupačnim cijenama putovanja na krstarenjima. Da bi privukla svoja ciljna tržišta putem online kanala, kompaniji je bilo potrebno osvježenje u dizajnu web sajta za rezervacije i proširenje funkcionalnosti koje bi zadovoljile tržišne potrebe.

IZAZOVI

“Učinite postupak rezervacije prijatnim kao i samo krstarenje” Bilo je potrebno stvoriti atraktivan dizajn za mlade i za starije korisnike, koji će istovremeno održati svijest brenda kod obije grupe. Štaviše, izazov je predstavljao razvoj rješenja koji je jednostavan za upravljanje od strane zaposlenih u kompaniji, koji nisu iskusni web administratori. Cilj projekta je povećati stopu konverzije na sajtu, tako što će se ona učiniti još pogodnijom i jednostavnijom za upotrebu.

Promo kartice

Danas postoji mnogo izbora i raznih platformi za rezervaciju krstarenja. Da bi smo izbjegli nesnalaženje na ovoj bezbrojnoj listi ponuda, razvili smo “kartice” za probrane ponude, koje sadrže sve važne informacije o uslugama, datumima, ruti i cijeni. Ove promo kartice omogućavaju kupcima jasan pregled popularnih ponuda i znatno olakšavaju njihov izbor.

Prije i poslije

Prvi web sajt kompanije je bio razvijen prije 10 godina. Redizajnirali smo ga i napravili adaptaciju po savremenim web standardima. Želja klijenta bila je da fontovi budu uvećani kako bi web sajt bio prilagođen starijim korisnicima (pristupan), koji su jedna od glavnih ciljnih grupa kupaca.

old screen

Prije i poslije

Prvi web sajt kompanije je bio razvijen prije 10 godina. Redizajnirali smo ga i napravili adaptaciju po savremenim web standardima. Želja klijenta bila je da fontovi budu uvećani kako bi web sajt bio prilagođen starijim korisnicima (pristupan), koji su jedna od glavnih ciljnih grupa kupaca.

old screen

Sistem za rezervacije

Allegra koristi najveći hosting sistem za rezervacije u Evropi. Njegova potpuna integracija u novi dizajn je bio glavni prioritet. Nakon stilizacije i adaptacije, sistem za rezervacije radi tečno.

Rezervisanje je sada lakše nego ikada!

Poboljšan dizajn

Nastojeći da zadržimo prepoznatljiv stil, kreirali smo cijeli dizaj sa posebnom pažnjom na detalje. Karakteristike novog stila uključuju velike blokove, tipografiju, visoko kvalitetne fotografije, intiutivnost. Svi oni čine web sajt lakšim za upotrebu i pogodnijim. Dizajn ne čini velika vizuelna “buka” i preopterećenost, ništa što će vas odvratiti od svjesnog izbora i dobijanja potrebnih informacija.

Integracija ACF plugin-a

Zahvaljujući našem posebnom pristupu ka razvoju sajta, došli smo do ideje da integrišemo plugin koji bi omogućio lakše upravljanje sadržajem (ACF). ACF je pružio da u administraciji kreiramo prilagođena polja za unos sadržaja, čime se tako može upravljati skoro svim stranicama sajta. Ovaj plugin je omogućio timu iz Allegre da u par klikova izvrši potrebne radnje i lako promijeni sadržaj, čime istovremeno i kompanija optimizuje troškove održavanja

POBOLJŠANO KORISNIČKO ISKUSTVO

Fleksibilno i lako dostupno. Dizajn je u potpunosti prilagodljiv i responzivan. Izgleda vrlo dobro sa bilo kojom količinom sadržaja na bilo kojem ekranu. Kada se gleda sa mobilnog uređaja, meni (navigacija) sa desne i lijeve strane pruža korisnicima sjajno iskustvo kada se kreću kroz sajt.

REZULTATI

Ovaj projekat podrazumijeva je moderne inovacije u ovoj industiji, kompletnu redizajn i razvoj besprekornog procesa rezervacije. Učinio je da se Allegra Montenegro izdvoji u svojoj konkurenciji i održi svoje čvrsto uporište na regionalnom tržištu za rezervacije putovanja preko krstarenja. Učinkovist novog dizajna je najbolje prikazana kroz porast broja posjetilaca. Nakon lansiranja, stopa konverzije posjetilaca u kupce je porasla za 15%, u odnosu na prethodni web sajt, a i taj procenat bi bio značajno veći da nije bilo tržišne neizvjesnosti zbog pandemije koronavirusa.

Posjetite websajt Allegra Krstarenja .

OBIM POSLA

Prikupljanje zahtjeva

Istraživanje i biznis analiza

Potpuno prilagodljivi layout

UX/UI dizajn

Integracija WordPress-a

Responzivan dizajn

Kontrola kvaliteta i testiranje

Integracija sistema za rezervacije

Održavanje i podrška

Tech Stack

Wordpress logo Wordpress
ACF logo ACF
HTML logo HTML
CSS logo CSS
JS logo JS
Figma logo Figma
PHP logo PHP
Angular logo Angular
MySQL logo MySQL
Razgovaraj sa našim timom

Imate ideju? Sarađujte sa nama !