x

  Please provide your information below to download our Company profile.

  *Required
  *Required
  mockup-img-big

  KLIJENT

  Allegra je renomirana nautičko-turistička agencija u Crnoj Gori i glavni zastupnik vodećih svjetskih brendova u industriji krstarenja, za region Zapadnog Balkana. Agencija zastupa brendove poput Royal Carribean, MSC, Norweigan Cruise Line, itd. i njena direktna konekcija sa ovim brendovima omogućava svojim klijentima pristup najboljim i pristupačnim cijenama putovanja na krstarenjima. Da bi privukla svoja ciljna tržišta putem online kanala, kompaniji je bilo potrebno osvježenje u dizajnu web sajta za rezervacije i proširenje funkcionalnosti koje bi zadovoljile tržišne potrebe.

  IZAZOVI

  “Učinite postupak rezervacije prijatnim kao i samo krstarenje” Bilo je potrebno stvoriti atraktivan dizajn za mlade i za starije korisnike, koji će istovremeno održati svijest brenda kod obije grupe. Štaviše, izazov je predstavljao razvoj rješenja koji je jednostavan za upravljanje od strane zaposlenih u kompaniji, koji nisu iskusni web administratori. Cilj projekta je povećati stopu konverzije na sajtu, tako što će se ona učiniti još pogodnijom i jednostavnijom za upotrebu.

  Promo kartice

  Danas postoji mnogo izbora i raznih platformi za rezervaciju krstarenja. Da bi smo izbjegli nesnalaženje na ovoj bezbrojnoj listi ponuda, razvili smo “kartice” za probrane ponude, koje sadrže sve važne informacije o uslugama, datumima, ruti i cijeni. Ove promo kartice omogućavaju kupcima jasan pregled popularnih ponuda i znatno olakšavaju njihov izbor.

  Prije i poslije

  Prvi web sajt kompanije je bio razvijen prije 10 godina. Redizajnirali smo ga i napravili adaptaciju po savremenim web standardima. Želja klijenta bila je da fontovi budu uvećani kako bi web sajt bio prilagođen starijim korisnicima (pristupan), koji su jedna od glavnih ciljnih grupa kupaca.

  old screen

  Prije i poslije

  Prvi web sajt kompanije je bio razvijen prije 10 godina. Redizajnirali smo ga i napravili adaptaciju po savremenim web standardima. Želja klijenta bila je da fontovi budu uvećani kako bi web sajt bio prilagođen starijim korisnicima (pristupan), koji su jedna od glavnih ciljnih grupa kupaca.

  old screen

  Sistem za rezervacije

  Allegra koristi najveći hosting sistem za rezervacije u Evropi. Njegova potpuna integracija u novi dizajn je bio glavni prioritet. Nakon stilizacije i adaptacije, sistem za rezervacije radi tečno.

  Rezervisanje je sada lakše nego ikada!

  Poboljšan dizajn

  Nastojeći da zadržimo prepoznatljiv stil, kreirali smo cijeli dizaj sa posebnom pažnjom na detalje. Karakteristike novog stila uključuju velike blokove, tipografiju, visoko kvalitetne fotografije, intiutivnost. Svi oni čine web sajt lakšim za upotrebu i pogodnijim. Dizajn ne čini velika vizuelna “buka” i preopterećenost, ništa što će vas odvratiti od svjesnog izbora i dobijanja potrebnih informacija.

  Integracija ACF plugin-a

  Zahvaljujući našem posebnom pristupu ka razvoju sajta, došli smo do ideje da integrišemo plugin koji bi omogućio lakše upravljanje sadržajem (ACF). ACF je pružio da u administraciji kreiramo prilagođena polja za unos sadržaja, čime se tako može upravljati skoro svim stranicama sajta. Ovaj plugin je omogućio timu iz Allegre da u par klikova izvrši potrebne radnje i lako promijeni sadržaj, čime istovremeno i kompanija optimizuje troškove održavanja

  POBOLJŠANO KORISNIČKO ISKUSTVO

  Fleksibilno i lako dostupno. Dizajn je u potpunosti prilagodljiv i responzivan. Izgleda vrlo dobro sa bilo kojom količinom sadržaja na bilo kojem ekranu. Kada se gleda sa mobilnog uređaja, meni (navigacija) sa desne i lijeve strane pruža korisnicima sjajno iskustvo kada se kreću kroz sajt.

  REZULTATI

  Ovaj projekat podrazumijeva je moderne inovacije u ovoj industiji, kompletnu redizajn i razvoj besprekornog procesa rezervacije. Učinio je da se Allegra Montenegro izdvoji u svojoj konkurenciji i održi svoje čvrsto uporište na regionalnom tržištu za rezervacije putovanja preko krstarenja. Učinkovist novog dizajna je najbolje prikazana kroz porast broja posjetilaca. Nakon lansiranja, stopa konverzije posjetilaca u kupce je porasla za 15%, u odnosu na prethodni web sajt, a i taj procenat bi bio značajno veći da nije bilo tržišne neizvjesnosti zbog pandemije koronavirusa.

  Posjetite websajt Allegra Krstarenja .

  OBIM POSLA

  Prikupljanje zahtjeva

  Istraživanje i biznis analiza

  Potpuno prilagodljivi layout

  UX/UI dizajn

  Integracija WordPress-a

  Responzivan dizajn

  Kontrola kvaliteta i testiranje

  Integracija sistema za rezervacije

  Održavanje i podrška

  TECH STACK

  Wordpress logo Wordpress
  ACF logo ACF
  HTML logo HTML
  CSS logo CSS
  JS logo JS
  Figma logo Figma
  PHP logo PHP
  Angular logo Angular
  MySQL logo MySQL
  Razgovaraj sa našim timom

  Imate ideju? Sarađujte sa nama !